PRO DEO

Van der Zwan Advocaten werkt niet alleen met vaste tarieven, maar ook op basis van pro deo. Op die manier kunt u altijd een goede advocaat in de arm nemen! Hieronder wordt uitgelegd wat pro deo precies inhoudt.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

In de Nederlandse Grondwet is vastgelegd dat personen met een laag inkomen – en derhalve geen rechtsbijstand kunnen betalen – recht hebben op financiële hulp. Dat noemen we ‘gesubsidieerde rechtsbijstand’. De gesubsidieerde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand. In de praktijk betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een groot deel van de kosten van de advocaat bij onvermogen. Een klein gedeelte hiervan (de inkomens afhankelijke eigen bijdrage) komt voor uw eigen rekening. Welke eigen bijdrage in uw geval zal worden vastgesteld, vindt u hier.

Gratis juridische bijstand

In dat geval kunt u toch bijgestaan worden bij onder meer aansprakelijkheidszaken, schadezaken, verzekeringszaken, strafzaken, uitkeringszaken, huurgeschillen en arbeidszaken. Van der Zwan Advocaten biedt u directe toegang tot juridische bijstand en deskundige hulp.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Neem gratis contact op met één van onze medewerkers en zij zullen u nader adviseren.

Over ons

Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheid, verzekeringen en letselschade.