Tariefsoorten

U kiest de prijsafspraak die het beste bij u past!

Van der Zwan advocaten staat voor transparantie in kosten. Het is aan u welke betaalmethode uw voorkeur geniet. Uw wensen staan namelijk altijd voorop. Uiteraard moet het wel passen binnen de aard van de opdracht.

Uurtarief

Wij hanteren een tarief van tussen de € 125,- en € 180,- per uur. Het tarief is afhankelijk van de ervaring van de betreffende advocaat / paralegal en kan per zaak verschillen. In tegenstelling tot de meeste kantoren brengen wij u geen kantoorkosten in rekening. Het uurtarief is exclusief BTW en verschotten. Verschotten zijn kosten als griffierechten, deurwaarderskosten, kosten voor ingeschakelde derden, uittreksels en ander door ons voorgeschoten bedragen.

Dit betekent voor u:

– vooraf duidelijkheid over de te hanteren tarieven
– zo mogelijk vooraf een inschatting van de kosten
– periodieke facturering
– er worden geen kantoorkosten in rekening gebracht.

Vaste tarief afspraak

Wilt u vooraf zekerheid over uw kosten? Op onze website vindt u onder de rechtsgebieden diverse vaste tariefafspraken. Staat uw juridische kwestie er niet bij? Geen probleem, want binnen 24 uur maken wij een offerte op maat voor u. U kunt dit doen door de offerte onderaan deze pagina in te vullen.

Pro deo

Kunt u geen advocaat betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad voor Rechtsbijstand. Benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Klik hier.

Succes fee

Het is ons niet toegestaan om no cure no pay afspraken te maken maar we kunnen eventueel wel afspraken maken over bijvoorbeeld een lager uurtarief met een extra opslag bij een goede afloop van de zaak (succes fee). Benieuwd of dit voor kan? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor zodat wij deze mogelijkheid met u kunnen bespreken.

Resultaatafhankelijke beloning

De beloning is afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Bij een van tevoren omschreven resultaat geldt een hogere beloning dan bij het niet bereiken van dit resultaat. No cure no pay is ook aan te merken als een resultaatsafhankelijke fee. No cure no pay is uitsluitend (en onder voorwaarden) in letselschade- en overlijdensschadezaken toegestaan. Een vergoeding in de vorm van een percentage van de opbrengst is niet toegestaan.

Dagfee

Heeft u een advocaat nodig voor een dag(deel)? Ook dat kan bij ons kantoor. Hiervoor rekenen wij een vast prijs per dag of per dagdeel.

Abonnement (MKB)

Voor ondernemers hebben wij op maat gemaakte abonnementen. Deze kun u hier vinden.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? In veel gevallen kunt u dan uw juridische kwestie door een advocaat laten verrichten. Uw rechtsbijstandverlener betaalt dan de kosten van rechtsbijstand van ons kantoor.

Indien u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt en u heeft een juridisch probleem dan moet u het volgende doen: U neemt contact met ons op. Vervolgens meldt u uw zaak bij uw rechtsbijstandverzekeraar en vraagt u naar de polisvoorwaarden van uw verzekering. Als uw zaak onder de dekking van de polisvoorwaarden valt, geeft u aan met Van der Zwan Advocaten gesproken te hebben. Wanneer de verzekeraar de zaak weigert te behandelen of te vergoeden kunnen wij voor u bekijken of dit terecht is. Bij een gerechtelijke procedure heeft u altijd een vrije advocaatkeuze!

Speciaal incassotarief

Laat het incasseren van uw facturen over aan ons. Wij zijn snel, daadkrachtig en deskundig. Wij proberen de kosten altijd te verhalen op de debiteur. Als dat lukt dan kost onze bijstand u per saldo niets!  Voor meer informatie vraag naar onze incassotarieven.

Reiskosten

Voor een zitting bij de rechtbank Den Haag wordt geen toeslag voor de reiskosten en reistijd gerekend. Wanneer een zitting bij een andere rechtbank geldt een toeslag van € 100,- exclusief BTW per uur in verband met reistijd en -kosten. Ook hierover zou vooraf een vaste prijs afgesproken kunnen worden.

Over ons

Zwan Advocaten is een advocatenkantoor in Den Haag dat is gespecialiseerd in aansprakelijkheid, verzekeringen en letselschade.